Mecca, Arabia Saudite Qyteti

Mecca, Arabia Saudite Qyteti

Meka është një qytet fetar dhe kryeqytetin e provincës së Mekës, është edhe qyteti kryesor i rajonit Hixhazit e sotme Arabinë Saudite, dhe një nga qytetet më të rëndësishme të Gadishullit Arabik. Ajo është e vendosur në perëndim të gadishullit dhe ka 1.800.000 banorë (2016 regjistrimit), të vendosura në një luginë të ngushtë në 277 m mbi nivelin e detit, ajo është e vendosur 80 km nga Deti i Kuq. Emri Makka në arabisht do të thotë të vjetër "të denjë." Emri i plotë kryesor nga kohërat islame.

Mecca, Arabia Saudite Qyteti
Mecca, Arabia Saudite Qyteti
Mecca, Arabia Saudite Qyteti
Mecca, Arabia Saudite Qyteti
Mecca, Arabia Saudite Qyteti
Mecca, Arabia Saudite Qyteti
Mecca, Arabia Saudite Qyteti
Mecca, Arabia Saudite Qyteti
Mecca, Arabia Saudite Qyteti
Mecca, Arabia Saudite Qyteti

www.megatimes.com.br