Karakas | Kryeqyteti i Venezuelës

Karakas | Kryeqyteti i Venezuelës

Karakas është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Venezuelës. Ajo është e vendosur në veri të vendit, duke ndjekur konturet e luginës së ngushtë të Karakas në vargmalinë bregdetare të Venezuelës (Cordillera de la Costa). Temperaturat e luginës janë pranverore. Terreni i përshtatshëm për ndërtimin në shtrihet në mes të 760 dhe 910 m (2.500 dhe 3.000 ft) mbi nivelin e detit. Lugina është afër Detit të Karaibeve, të ndara nga bregu nga një varg i lartë malor i lartë 2200 m (Cerro Ávila; në jug ka kodra dhe male.

Karakas | Kryeqyteti i VenezuelësKarakas | Kryeqyteti i VenezuelësKarakas | Kryeqyteti i VenezuelësKarakas | Kryeqyteti i VenezuelësKarakas | Kryeqyteti i VenezuelësKarakas | Kryeqyteti i VenezuelësKarakas | Kryeqyteti i VenezuelësKarakas | Kryeqyteti i VenezuelësKarakas | Kryeqyteti i VenezuelësKarakas | Kryeqyteti i Venezuelëswww.megatimes.com.br
www.klimanaturali.org