Pretoria, Kryeqyteti i Afrikës së Jugut

Pretoria, Kryeqyteti i Afrikës së Jugut

Pretoria është një qytet që ndodhet në pjesën veriore të Gauteng Province, Afrika e Jugut. Kjo është një nga tre kryeqytete të vendit, duke shërbyer si ekzekutiv (administrativ) dhe kapitalit zyrtare de facto; të tjerët janë Cape Town, kryeqyteti legjislative, dhe Bloemfontein, kryeqyteti gjyqësor.

Pretoria gjendet në qytetin e Tshwane Komunës Metropolitan, si një nga disa administratorëve përbërëse mëparshme (ndër të cilat edhe Centurion dhe Soshanguve), dhe për këtë arsye nganjëherë gabimisht referuar si Tshwane - kjo çështje e diskutueshme është ende duke u vendosur.

Pretoria, Kryeqyteti i Afrikës së Jugut
Pretoria, Afrika e Jugut
Pretoria, Afrika e Jugut
Pretoria, Afrika e Jugut
Pretoria, Afrika e Jugut
Pretoria, Afrika e Jugut
Pretoria, Afrika e Jugut
Pretoria, Afrika e Jugut
Pretoria, Afrika e Jugut
 www.megatimes.com