Durban, Qyteti i Afrikës së Jugut

Durban, Qyteti i Afrikës së Jugut

Durban është qyteti i tretë më i populluar në Afrikën e Jugut, duke formuar një pjesë të komunës eThekwini metropolitane. Është qyteti më i madh në KwaZulu-Natal dhe është i njohur si porti më i ngarkuar në Afrikë. Ajo është gjithashtu një qendër e madhe e turizmit për shkak të klimës së ngrohtë të qytetit subtropikale dhe plazhet.

Sipas Anketës së Komunitetit të vitit 2007, qyteti ka një popullsi prej gati 3,5 milion. Zona e Durban-it vendin e 2,292 kilometra katrorë (884,9 mi sq) është relativisht e madhe se qytetet e tjera të Afrikës së Jugut, duke rezultuar në një dendësi disi të ulët të popullsisë të 1,513 banorë për kilometër katror (3,918.7 / sq mi).

Durban është e karakterizuar nga një klimë të butë nën-tropikale me verë të ngrohtë lagësht dhe dimër të butë me lagështi të thatë. Frost nuk ndodh në qytet. Megjithatë, për shkak të ndryshimeve të mëdha lartësi, disa rrethinat perëndimore të merrni shumë të ftohtë në dimër. Durban ka reshje vjetore prej 1.009 milimetra (39.7 në), me gjatë ditës maxima peaking nga janari deri në mars në 28 ° C (82 ° F) dhe minimale është 21 ° C (70 ° F), duke rënë në ditën arrijë nga qershori deri në gusht 23 ° C (73 ° F) dhe minimumi është 11 ° C (52 ° F).

Zonën metropolitane është topographically kodrinor, me shumë pak zona të sheshta, përveç në afërsi të rrethit të biznesit qendrore dhe port. Periferinë perëndimore jashtë Hillcrest dhe Kloof janë dukshëm më të larta mbi nivelin e detit, duke arritur deri në 850 metra (2,789 ft) në bashkësinë e Hill Botha-së. Shumë gryka dhe gryka janë gjetur brenda zonës metropolitane. Nuk ka pothuajse asnjë plain bregdetare e vërtetë.

Durban, Qyteti i Afrikës së Jugut
Durban - Afrika e Jugut
Durban - Afrika e Jugut
Durban - Afrika e Jugut
Durban - Afrika e Jugut
Durban - Afrika e Jugut
Durban - Afrika e Jugut
Durban - Afrika e Jugut
Durban - Afrika e Jugut
Durban - Afrika e Jugut

 www.megatimes.com