Peruja - Hartat gjeografike në Perusë

Tags

Peruja - Hartat gjeografike në Perusë

Peru, zyrtarisht Republika e Perusë, është një vend në perëndim të Amerikës së Jugut. Ajo kufizohet në veri nga Ekuadori dhe Kolumbia, në lindje nga Brazili, në juglindje duke Bolivi, në jug nga Kili, dhe në perëndim nga Oqeani Paqësor.

Territori peruan ishte shtëpia e qytetërimit Norte Chico, një nga më të vjetër në botë, dhe të Perandorisë Inca, shtetit më të madh në para-kolumbian Amerikë. Perandoria spanjolle e pushtuan rajonin në shekullin e 16 dhe themeluar një Viceroyalty, e cila përfshin shumicën e kolonive të saj Amerikës së Jugut. Pas arritjes së pavarësisë në 1821, Peru ka pësuar periudha trazirat politike dhe kriza fiskale, si dhe periudha e stabilitetit dhe ngritje ekonomike.

Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
Peruja - Hartat gjeografike në Perusë
www.klimanaturali.org