Kuba | Harta Gjeografike e Kubës

Tags

Kuba | Harta Gjeografike e Kubës

Republika e Kubës, përbëhet nga ishulli i Kubës (ishulli më i madh dhe i dytë më i populluar i Antileve të Mëdha), Isla de la Juventud dhe disa ishuj të vegjël ngjitur. Kuba është e vendosur në Karaibe veriore në bashkimin e Detit të Karaibeve, Gjirit të Meksikës dhe Oqeanit Atlantik. Kuba është në jug të Shteteve të Bashkuara Lindore dhe Bahamas, në perëndim të Turks dhe Caicos Islands dhe Haiti dhe në lindje të Meksikës. Ishujt Kajman dhe Xhamajka janë në jug. Lulja kombëtare është Coronarium Hedychium J. Koenig, më shpesh i njohur si "flor de mariposa" (Lule Butterfly) dhe zogu kombëtar është "Tocororo" ose Trogon kuban nga familja e Trogonidae.

Kuba është kombi më i populluar në Karaibe. Njerëzit, kultura dhe zakonet e saj nxirren nga disa burime, duke përfshirë popujt origjinale të Taíno dhe Ciboney, periudhën e kolonializmit spanjoll, futjen e skllevërve afrikanë dhe afërsinë e saj me Shtetet e Bashkuara. Emri "Kuba" vjen nga gjuha Taíno, kuptimi i së cilës është i paqartë, por mund të përkthehet ose "ku toka pjellore është e bollshme" ose "vend i madh". Ishulli ka një klimë tropikale që moderohet nga ujërat përreth; megjithatë, temperaturat e ngrohta të Detit të Karaibeve dhe fakti që ishulli i Kubës ulet përgjatë qasjes në Gjirin e Meksikës kombinohen për ta bërë Kubën të prirur ndaj uraganeve të shpeshta. Ishulli kryesor i Kubës, në gjatësi prej 766 miljesh (1.233 km), është më i madhi i 17-të në botë.

Kuba | Harta Gjeografike e Kubës
Kuba | Harta Gjeografike e Kubës
Kuba | Harta Gjeografike e Kubës
Kuba | Harta Gjeografike e Kubës
Kuba | Harta Gjeografike e Kubës
Kuba | Harta Gjeografike e Kubës

Kuba | Harta Gjeografike e Kubës
Kuba | Harta Gjeografike e Kubës
Kuba | Harta Gjeografike e Kubës
www.klimanaturali.org