Kosta Rika - Hartat gjeografike në Kosta Rika

Kosta Rika - Hartat gjeografike në Kosta Rika

Kosta Rika, zyrtarisht Republika e Kosta Rikës, është një republikë në Amerikën Qendrore, kufizohet nga Nikaragua në veri, të Panamasë në lindje-juglindje, Oqeani Paqësor në perëndim dhe në jug, dhe Detit të Karaibeve në lindje. Kosta Rika është vendi i parë në botë për të hequr Kushtetutë ushtrinë e saj. Në mesin e vendeve të Amerikës Latine, Kosta Rika renditet 4 në drejtim të Indeksit të Zhvillimit Njerëzor 2007, dhe e 48-të gjithë botën. Costa Rica renditet e 5 në botë për sa i përket Indeksit të Performancës Mjedisore të vitit 2008, nga vendi i 15 në vitin 2006. Në vitin 2007, qeveria e Kosta Rikës kanë deklaruar se ata duan të jetë vendi i parë për t'u bërë të karbonit neutral nga 2021.

Kosta Rika - Hartat gjeografike në Kosta Rika
Kosta Rika - Hartat gjeografike në Kosta Rika
Kosta Rika - Hartat gjeografike në Kosta Rika
Kosta Rika - Hartat gjeografike në Kosta Rika
Kosta Rika - Hartat gjeografike në Kosta Rika
Kosta Rika - Hartat gjeografike në Kosta Rika
Kosta Rika - Hartat gjeografike në Kosta Rika
www.klimanaturali.org