El Salvador - Hartat gjeografike në El Salvador

El Salvador - Hartat gjeografike në El Salvador

El Salvador është një vend në Amerikën Qendrore. Zona është quajtur fillimisht nga Pipil "Cuzhcatl", në spanjisht "Cuzcatlan", e cila në Nahuatl do të thotë "Toka sende të çmueshme".

Pas pushtimit spanjoll, toka u pagëzua nga pushtuesit spanjoll si "Provincia De Nuestro Señor jesucristo El Salvador Del Mundo" ("Provinca e Zotit tonë Jezu Krisht, Shpëtimtari i Botës"), tani shkurtuar si "Republica de El Salvador" .

Vendi kufizohet me Oqeanin Paqësor në mes të Guatemala dhe Honduras. Me një popullsi prej afërsisht më shumë se 6 milion njerëz, është kombi më i populluar në Amerikën Qendrore dhe po pëson industrializimit të shpejtë.

El Salvador - Hartat gjeografike në El Salvador
El Salvador - Hartat gjeografike në El Salvador
El Salvador - Hartat gjeografike në El Salvador
El Salvador - Hartat gjeografike në El Salvador

El Salvador - Hartat gjeografike në El Salvador
El Salvador - Hartat gjeografike në El Salvador
www.klimanaturali.org