Hondurasi - harta gjeografike e Hondurasit

Hondurasi - harta gjeografike e Hondurasit 

Honduras është një republikë demokratike në Amerikën Qendrore. Ai ishte i njohur më parë si Honduras spanjoll të dallojnë atë nga British Honduras (tani Belize). Vendi kufizohet në perëndim nga Guatemala, në jugperëndim nga El Salvador, në juglindje nga Nikaragua, në jug nga Oqeani Paqësor në Gjirin e Fonseca, dhe në veri nga Gjiri i Hondurasit, një gji i madh i Deti Karaibe.
 
www.klimanaturali.org