Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit

Tags

Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit 

Ekuadori, zyrtarisht Republika e Ekuadorit është një republikë demokratike përfaqësuese në Amerikën e Jugut, e kufizuar nga Kolumbia në veri, nga Peruja në lindje dhe jug, dhe nga Oqeani Paqësor në perëndim. Kjo është një nga vetëm dy vende në Amerikën e Jugut (me Kili) që nuk kanë një kufi me Brazilin. Vendi përfshin gjithashtu Ishujt Galapagos në Paqësor, rreth 965 kilometra (600 milje) në perëndim të kontinentit. Ekuador straddles ekuatorit, nga i cili merr emrin e saj, dhe ka një sipërfaqe prej 256,371 kilometra katrorë (98,985 mi²). Kryeqyteti i saj është Quito; Qyteti i saj më i madh është Guayaquil.
 
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit
Ekuadori - harta gjeografike e Ekuadorit