Australia - harta gjeografike të Australisë

Australia - harta gjeografike të Australisë 

Australia zyrtarisht Federata e Australisë (Commonwealth of Australia - Komonuelthi i Australisë) është një vend në hemisferën jugore përfshin territorin e kontinentit më të vogël në botë, në ishullin e madhe e Tasmania, dhe një numër të ishujve të tjerë në Indian dhe Paqësor Oceans.N4 Vendet fqinje janë Indonezia, Timorin Lindor, dhe Papua Guinea e re në veri, Ishujt Solomon, Vanuatu dhe Kaledonia e re në veri-lindje, dhe Zelanda e re në jug-lindje. Australia është vendi i vetëm që është gjithashtu një kontinent.

Për të paktën 40.000 vjet përpara ardhjes britanikëve në shekullin e 18-të, Australia banohej nga indigjenët australianë. Pas zbulimit nga hollandezët në vitin 1606, gjysma lindore të Australisë u pretendua nga Britania e Madhe në vitin 1770. Popullsia u rrit në mënyrë të qëndrueshme në dekadat e mëvonshme dhe u krijuan pesë Koloni të tjera vetëqeverisëse të Kurorës.

Në 1 janar 1901, gjashtë kolonitë u bashkuan në një federatë, duke formuar Komonuellthin e Australisë. Që nga ajo kohë Australia ka mbajtur një sistem të qëndrueshëm politik demokratik liberal që funksionon si një demokraci parlamentare federale dhe monarki kushtetuese. Federata përbëhet nga gjashtë shtete dhe disa territore.Popullsia shumë e urbanizuar dhe është përqendruar kryesisht në shtetet lindore.
 
Australia - harta gjeografike të Australisë
Australia - harta gjeografike të Australisë
Australia - harta gjeografike të Australisë
Australia - harta gjeografike të Australisë
Australia - harta gjeografike të Australisë
Australia - harta gjeografike të Australisë
Australia - harta gjeografike të Australisë
Australia - harta gjeografike të Australisë
Australia - harta gjeografike të Australisë
Australia - harta gjeografike të Australisë
Australia - harta gjeografike të Australisë
Australia - harta gjeografike të Australisë

Ishujt e Krishtlindjeve

 Ishujt e Krishtlindjeve

Ishujt Kokos