Brazil - harta gjeografike e Brazilit

Tags

Brazil - harta gjeografike e Brazilit 

Brazil

Brazil, zyrtarisht Republika Federative e Brazilit, është një vend në Amerikën e Jugut. Ajo është vendi i pestë më i madh nga zona gjeografike, të pestë vendi më i populluar dhe demokracisë katërt më i populluar në botë. Kufizohet nga Oqeani Atlantik në lindje, Brazili ka një vijë bregdetare prej mbi 7.491 kilometra (4.655 mi). Ajo kufizohet në veri nga Venezuela, Suriname, Guyana dhe departamenti jashtë e French Guiana; në veriperëndim me Kolumbinë; në perëndim nga Bolivia dhe Peru; në jugperëndim me Argjentinën dhe Paraguain dhe në jug nga Uruguaj. Archipelagos të shumta janë pjesë e territorit brazilian, të tilla si Fernando de Noronha, Rocas Atoll, Shën Pjetrit dhe Palit Rocks, dhe Trindade dhe Martim Vaz. 

Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
Brazil - harta gjeografike e Brazilit
www.klimanaturali.org