Beliza - Hartat gjeografike në Belizes

Tags

Beliza - Hartat gjeografike në Belizes 🇧🇿

Belize 🇧🇿 është një vend në Amerikën Qendrore dhe është i vetmi vend në Amerikën Qendrore, ku anglishtja është gjuhë zyrtare. Belize ka një shoqëri të ndryshme, të përbërë nga shumë gjuhë dhe kultura. Territori Belizean dikur ishte pjesë e Mayan dhe perandorive spanjolle para se të bëhet një koloni britanike dhe për më tepër se një shekull deri në vitin 1973, territori koloniale ishte i njohur si Honduras britanike. Vendi u bë një komb i pavarur në vitin 1981. Belize është anëtar i Komunitetit të Karaibeve (CARICOM), të të Sistema de Integración Centroamericana (SICA) dhe Bashkësinë e Kombeve. Me 8,867 milje katrorë (22.960 km²) e territorit dhe 297,651 njerëz (Belize OSHC, llogaritjeve të vitit 2017. mesi i vitit), dendësia e popullsisë është më i ulëti në rajon Amerikës Qendrore dhe një nga më të ultat në botë. Norma e rritjes së vendit është 3.5% (2006 vlerësim). Ajo kufizohet në jug dhe perëndim nga Guatemala, në veri dhe veriperëndim nga Meksika, dhe në lindje me Detin e Karaibeve.

Beliza - Hartat gjeografike në Belizes
Beliza - Hartat gjeografike në Belizes
Beliza - Hartat gjeografike në BelizesBeliza - Hartat gjeografike në Belizes
Beliza - Hartat gjeografike në Belizes
Beliza - Hartat gjeografike në Belizes
www.klimanaturali.org