Antigua dhe Barbuda - Hartat gjeografike e Antigua dhe Barbuda

Antigua dhe Barbuda - Hartat gjeografike e Antigua dhe Barbuda 

Antigua dhe Barbuda është një shtet ishull ndodhet në Detin e Karaibeve lindore, në kufi të detit me Oqeanin Atlantik. Ka dy ishuj të mëdha - Antigua (IPA: / æntiːgə /) dhe Barbuda (/ bɑrbjuːdə /), të cilat janë fqinjë të afërt brenda mes të Ishujve Leeward, afërsisht 17 gradë në veri të ekuatorit.

Ishujt e Antigua dhe Barbuda janë pjesë e arkipelag Vogël Antilles. Në jug të Antigua dhe Barbuda qëndrojnë ishujt e Guadeloupe, Dominica, Martinique, Shën Lucia, Shën Vincenti dhe Grenadinet, Barbados, Grenada dhe Trinidad dhe Tobago. Montserrat shtrihet në jugperëndim; Saint Kitts dhe Nevis Saint Eustatius dhe janë në perëndim, dhe Shën Barthélemy, Saint Martin dhe Anguilla janë në veriperëndim.
 
Antigua dhe Barbuda - Hartat gjeografike e Antigua dhe Barbuda
Antigua dhe Barbuda - Hartat gjeografike e Antigua dhe Barbuda

Antigua dhe Barbuda - Hartat gjeografike e Antigua dhe Barbuda
Antigua dhe Barbuda - Hartat gjeografike e Antigua dhe Barbuda
Antigua dhe Barbuda - Hartat gjeografike e Antigua dhe Barbuda
Antigua dhe Barbuda - Hartat gjeografike e Antigua dhe Barbuda
www.klimanaturali.org