Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re

Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re 

Zelanda e Re është një shtet ishull në jug-perëndimore të Oqeanit Paqësor përbërë nga dy masa kryesore e tokës (ishullit të Veriut dhe Jugut Island) dhe shumë ishuj të vogla, më së shumti Stewart Island / Rakiura dhe Ishujt Chatham. Indigjene Maorisht quajtur Zelanda e Re Aotearoa, e cila zakonisht është përkthyer në anglisht, si vendin e Bardhë cloud gjatë. Mbretëria e Zelandës së Re përfshin gjithashtu Ishujt Cook dhe Niue, të cilat janë të vetë-qeverisëse, por në bashkëpunim të lirë; Tokelau; dhe Ross Varësia (pretendim territorial të Zelandës së Re në Antarktidë).

Zelanda e Re është i dallueshëm për izolimin e saj gjeografik, i vendosur rreth 2000 km (1250 milje) në juglindje të Australisë nëpër Detin Tasman, dhe fqinjët e saj më të ngushtë në veri janë Kaledonia e Re, Fixhi dhe Tonga. Gjatë izolimit të saj të gjatë New Zealand zhvilluar një faunë të veçantë të dominuara nga zogjtë, shumë prej të cilave të zhdukur pas ardhjes së njerëzve dhe gjitarët kanë futur.

Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re
Zelanda e Re - Hartat gjeografike e Zelandës së Re

Ishujt Kuk - Zelanda e Re

Ishujt Kuk - Zelanda e Re
Ishujt Kuk - Zelanda e Re
Ishujt Kuk - Zelanda e Re
Ishujt Kuk - Zelanda e Re
Ishujt Kuk - Zelanda e Re
Ishujt Kuk - Zelanda e Re
Ishujt Kuk - Zelanda e Re

Niue

Ishujt Kuk - Zelanda e Re
Ishujt Kuk - Zelanda e Re
Ishujt Kuk - Zelanda e Re
Ishujt Kuk - Zelanda e Re
Ishujt Kuk - Zelanda e Re

Tokelau

Tokelau
Tokelau
Tokelau
Tokelau
Tokelau

Norfolk Ishujt

Norfolk Ishujt
Norfolk Ishujt
Norfolk Ishujt
Norfolk Ishujt
Norfolk Ishujt
Norfolk Ishujt
Norfolk Ishujt Norfolk Ishujt
www.megatimes.com.br