Kilia - Harta Gjeografike e Kili

Tags

Kilia - Harta Gjeografike e Kili

Kili, zyrtarisht Republika e Kili, është një vend në Amerikën e Jugut duke zënë një rrip të gjatë dhe të ngushta bregdetare bllokur midis maleve Andeve dhe Oqeanin Paqësor. Ajo kufizohet Perunë në veri, Bolivisë në verilindje, Argjentina në lindje, dhe Drake Passage në pikën më jugore të vendit. Kjo është një nga vetëm dy vende në Amerikën e Jugut që nuk kanë një kufi me Brazilin. Pacific formon gjithë kufirin perëndimor të vendit, me një vijë bregdetare që shtrihet mbi 6,435 kilometra. Territor kilian shtrihet në Oqeanin Paqësor e cila përfshin territoret jashtë e Juan Fernández Islands, Sala y Gómez Island, Ishujt Desventuradas dhe Ishullin e Pashkëve të vendosura në Polinezi. Kili pretendon 1.250.000 km² (482.628 sq mi) të territorit në Antarktidë. 
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili
Kilia - Harta Gjeografike e Kili

Ishulli i Pashkëve (Kilia)

Ishulli i Pashkëve (Kilia)
Ishulli i Pashkëve (Kilia)
Ishulli i Pashkëve (Kilia)
Ishulli i Pashkëve (Kilia)
Ishulli i Pashkëve (Kilia)
Ishulli i Pashkëve (Kilia)
Ishulli i Pashkëve (Kilia)
Ishulli i Pashkëve (Kilia)
Ishulli i Pashkëve (Kilia)
www.klimanaturali.org