Kanadaja | Hartat gjeografike në Kanadasë

Tags

Kanadaja | Hartat gjeografike në Kanadasë

Kanadaja është një vend që zë shumicën e veriut të Amerikës së Veriut, që shtrihet nga Oqeani Atlantik në lindje deri në Oqeanin Paqësor në perëndim dhe në veri deri në Oqeanin Arktik. Është vendi i dytë më i madh në botë sipas zonës së përgjithshme dhe ndan kufijtë tokësorë me Shtetet e Bashkuara në jug dhe veriperëndim.

Kanadaja zë një pjesë të madhe veriore të Amerikës së Veriut, që ndan kufijtë tokësorë me Shtetet e Bashkuara të afërta në jug dhe me shtetin amerikan të Alaskës në veriperëndim, që shtrihet nga Oqeani Atlantik në lindje deri në Oqeanin Paqësor në perëndim; në veri ndodhet Oqeani Arktik. Nga zona e përgjithshme (duke përfshirë ujërat e saj), Kanadaja është vendi i dytë më i madh në botë, pas Rusisë dhe më i madhi në kontinent. Nga zona e tokës ajo renditet e katërta, pas Rusisë, Kinës dhe Shteteve të Bashkuara. Që nga viti 1925, Kanadaja ka marrë pjesën e Arktikut në mes të gjatësisë 60 ° W dhe 141 ° W, por ky pretendim nuk është i njohur universalisht. Vendbanimi më i veriut në Kanada dhe në botë është Asambleja e Forcave Kanadeze (CFS) në majën veriore të Ellesmere Island-gjerësia 82.5 ° N-vetëm 817 kilometra (450 milje detare) nga Polin e Veriut. Kanadaja ka bregdetin më të gjatë në botë: 243,000 kilometra.

Kanadaja | Hartat gjeografike në Kanadasë
Kanadaja | Hartat gjeografike në Kanadasë
Kanadaja | Hartat gjeografike në Kanadasë
Kanadaja | Hartat gjeografike në Kanadasë

Kanadaja | Hartat gjeografike në KanadasëKanadaja | Hartat gjeografike në Kanadasë
Kanadaja | Hartat gjeografike në Kanadasë
Kanadaja | Hartat gjeografike në Kanadasë
Kanadaja | Hartat gjeografike në Kanadasë
Kanadaja | Hartat gjeografike në Kanadasë
www.klimanaturali.org