Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve

Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve

Filipinet, zyrtarisht Republika e Filipineve, është një komb archipelagic e vendosur në Azinë Juglindore, me Manila si kryeqytetin e tij. Arkipelag Filipine përbëhet nga 7,107 ishuj në Oqeanin Paqësor perëndimore, vende të tilla si Indonezia, Malajzia, Palau dhe Republikës së Kinës në kufi, edhe pse është i vetmi vend të Azisë Juglindore që të ndajnë asnjë kufij tokësorë me fqinjët e saj.

Filipinet përbën një arkipelag i ishujve 7,107 me një sipërfaqe totale prej përafërsisht 300,000 kilometra katrorë (116,000 sq mi). Ajo zakonisht shtrihet në mes të 116 ° 40 'dhe 126 ° 34' E. gjatësi, dhe 4 ° 40 'dhe 21 ° 10' N. gjerësi, dhe kufizohet me Detin Filipine në lindje, Detit të Kinës Jugore në perëndim, dhe Celebes Deti në jug. Ishulli i Borneos shtrihet disa qindra kilometra në jugperëndim dhe Tajvani drejtpërdrejt në veri. Moluccas dhe Sulawesi janë në jug, dhe Palau është në lindje përtej detit Filipine.

Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
Filipinet - Hartat gjeografike e Filipineve
www.klimanaturali.org