Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë

Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë

Argjentina është një shtet i Amerikës Jugore, përbënin si një federatë e njëzet e tre provinca dhe një qytet autonom. Ai është i dyti në madhësi në kontinentin amerikan e Jugut në Brazil dhe i teti në botë. Argjentina zë një sipërfaqe kontinental sipërfaqen e 2,766,890 km² (1.068.302 sq mi) në mes të maleve Andeve në perëndim dhe Oqeani Atlantik, në jug lindje dhe në jug. Ajo kufizohet nga Paraguai dhe Bolivia në veri, Brazil dhe Uruguaj në verilindje, dhe Kili në perëndim dhe në jug. Vendi pretendon territoret britanike-administruara jashtë e Ishujt Falkland dhe Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç të. Argjentina gjithashtu pohon 969,464 km² (374.312 sq mi) e Antarktidës, të njohur si argjentinas Antarktidë, mbivendosje pretendimet e tjera të bëra nga Kili dhe Mbretëria e Bashkuar (e Territorit British Antarktik).

Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
Argjentina - harta gjeografike e Argjentinë
www.klimanaturali.org