Termike Ndotja | Artikuj e Ekologjisë

Termike Ndotja | Artikuj e Ekologjisë

Termike NdotjaNdotja termike vjen nga nxehtësisë së ujërave natyrore nga futja e ujit të nxehtë që përdoren në termocentralet ftohje, centrale bërthamore, rafineri, fabrika çeliku dhe industrive të ndryshme.

Është e njohur që kanë nevojë për peshk oksigjen (O2), të tretur në ujë për të mbijetuar. Sasia e O2 është prekur nga ujë të ngrohtë, që nga tretshmëria e një gazi në një ul lëngshme si rrit temperaturën. Prandaj, një ujë nga modelet e natyrore e temperaturës është konsideruar i ndotur, i paaftë për të gjithë jetën.

peshk vdekur shpesh janë gjetur në shpatet e thermally lumenjve të ndotur. Çfarë të bëni në lidhje me këtë fatkeqësi? Zgjidhja e problemit do të ndryshojë procedurat e përdorura nga industria. Përndryshe, ju mund të ruani të ujit të nxehtë të eliminohen gjatë procesit deri sa ajo ishte në temperaturë të ulët, vetëm për të pastaj hedhin atë në lumenj.

Artikuj e Ekologjisë
Një problem tjetër problem është kryqëzim të ujit të ndotur nga mbeturina kimike me ujë të ngrohtë, atëherë ne të dy si ndotja termale e ujit. S'ka dyshim se nuk ka jetë në këtë medium, dhe që është se si çdo ditë lumenjtë tanë kanë qenë gjithnjë të sulmuar nga njeriu.


Artikuj e EkologjisëNgrohjes Globale

Disa studime konfirmojnë rritjen e temperaturës mesatare globale. Sipas shkencëtarëve të Panelit Ndërqeveritar për Ndryshimet Klimatike (IPCC), Kombet e Bashkuara (UN), shekulli i njëzet ishte ngrohta nga pesë të fundit, me rritjen e temperaturës në mes të 0.3 ° C dhe 0, 6 ° C. Një pjesë e komunitetit shkencor, megjithatë, dyshon se kjo ngrohja është një fenomen natyror, do të jetë pjesë e ndryshimeve ciklike në klimën e Tokës shkaktuara nga fizike, kimike dhe gjeologjike. Regjimet klimatike kanë ndryshuar shumë herë në kohët e lashta, para dhe pas ekzistencës së qenieve njerëzore. Ajo që ne dimë me siguri është se nëse ngrohja ardhurat, akull polare mund të bëjë me nivelin e ujërave të oqeanit deri në 1 metër gjatë këtij shekulli, i cili do të përmbyt qytetet dhe plantacione, duke provokuar eksodin e mijëra njerëzve në në mbarë botën. Vlerësimi i ndikimit Klimatike Arktik, një studim ndërkombëtar që përfshin 300 studiuesit, botuar në vitin 2004, e gjeti se temperatura mesatare në rajon u rrit më shpejt se në pjesën tjetër të planetit, në dekadat e fundit. Të paktën 8% e kapak akull Arktik, të vendosura në det, u zhduk në 30 vitet e fundit. Përveç efekteve mbi klimën globale, shkrirja e Arktikut është duke ndikuar e llojeve të kafshëve, si arinj polare, e cila është më e hollë për shkak të vështirësisë më të madhe për të gjetur gjahun.Ngrohje gjithashtu mund të shkaktojë ndryshime në bimësi të rajonit, duke shkaktuar ndryshime në masë të madhe ndikojnë në habitatin e kafshëve.

Abiotik
Komponenti nuk jeton mjedisit. Përfshin kushtet fizike dhe kimike të mesme.
Pleh organik jeshile
Fabrika e inkorporuar në tokë në mënyrë që të shtoni këtë çështje organike do të bëhet pjesërisht në humus, si dhe ushqyesve për bimë. Manures gjelbër mund të përbëhet nga bimëve, kullosa, bishtajore, etj.
Ventilim
Reoxygenation nga uji me ndihmën e ajrit.Niveli i oksigjenit të tretur, e shprehur si mbushje për qind, është një përfaqësues karakteristikë e një masë të caktuar të ujit dhe shkallën e ndotjes. Për të rivendosur një normë më të ndotur të ujit ose oksigjenin e tretur të nxiste procesin e biodegradimi e oksigjenit materies organike konsumojnë, është e nevojshme për të lehtësuar kontaktin e ujit dhe ajrit. Ventilim gjithashtu mund të ketë për heqjen e një gaz të tretur në ujë, të acidit karbonik, e hidrogjen sulfur.
Aerobic - Anaerobe
Aerobes janë organizma për të cilin oksigjeni pa ajër është thelbësore për jetën. Anaerobes, në të kundërt, nuk kërkojnë ajrit ose oksigjenit të lirë për të mbështetur jetën, dhe ata që jetojnë edhe në mungesë ose prania e oksigjenit të lirë janë anaerobes fakultative.

Uji Raw
Një burim furnizimi me ujë para se të marrin ndonjë trajtim.
ujit të pijshëm
Ajo që është cilësia që e bën atë të përshtatshme për konsum njerëzor. Bimët algat primitive uni-apo multi-qelizor, zakonisht ujore dhe të aftë për të përgatitur ushqimin e tyre nga fotosintezë.
Ambientaliste
Term i shpikur për të përkthyer mjedisor, u shfaq në 80 vjet për emrin e personit në fjalë ose të shqetësuar për problemet e mjedisit dhe cilësinë e mjedisit ose të angazhuar në lëvizjet për mbrojtjen e mjedisit. Gjithashtu përdoret për të caktuar një ekspert në ekologjisë njerëzore.

www.klimanaturali.org
www.megatimes.com.br