Surinami - Hartat gjeografike në Suriname

Tags

Surinami - Hartat gjeografike në Suriname 

Surinami, zyrtarisht Republika e Suriname (tradicionalisht shkruar Surinam nga anglezët që themeloi koloninë e parë në Creek Marshall, përgjatë lumit Suriname, por drejtshkrimi holandeze pranohet më gjerësisht), është një vend në pjesën veriore të Amerikës së Jugut.

Surinami ishte i njohur më parë si Nederlands Guajana, Holandë Guiana Guiana apo holandez. Surinami është i vendosur në mes të Guajanën Franceze në lindje dhe Guyana në perëndim. Kufiri jugor është e ndarë me Brazilin dhe kufiri verior është brigjet e Atlantikut. Kufiri jugor me Guajanën Franceze është e diskutueshme përgjatë lumit Marowijne; ndërsa kufiri dikur kontestuar me Guiana u arbitrohet nga Konventa e Kombeve të Bashkuara mbi Ligjin e Detit më 20 shtator, 2007. Vendi është shteti më i vogël sovran në drejtim të zonës dhe popullsisë në Amerikën e Jugut.

Surinami - Hartat gjeografike në Suriname
Surinami - Hartat gjeografike në Suriname
Surinami - Hartat gjeografike në Suriname
Surinami - Hartat gjeografike në Suriname
Surinami - Hartat gjeografike në Suriname
www.klimanaturali.org