PIRAMIDA - QENDRA NDERKOMBETARE E KULTURES DHE KEMBANA E PAQES - TIRANË

Piramida - Qendra Nderkombetare e Kultures dhe Kembana e Paqes

Ish-muzeu "Enver Hoxha" u perurua ne vitin 1988. E quajtur ndryshe "Piramida" gjate levizjes studentore te Dhjetorit 1990, per shkak te formes se saj arkitektonike. Muzeu u projektua nga nja grup arkitetktesh nen drejtimin e vajzes se Enver Hoxhes, Pranvera Hoxha dhe Klement Kolanecit.

Sot tek Piramida zhvillohen shume panaire kombetare apo nderkombetare dhe eshte adresa e televizionit privat "Top-Channel".

Kembana e Paqes eshte ndertuar nga femijet e komunitetit katolik te Zadrimes, nen kujdesin e ish-Presidentit te Republikes Rexhep Mejdani dhe ish-ministrit te Kultures Edi Rama. Per ndertimin e saj jane mbledhur gezhoja te shkrira te mbledhura nga trazirat e vitit 1997.

Adress: Bulevardi "Deshmoret e Kombit"

www.klimanaturali.org